Despre Yogurterie (Frozen yogurt)

           Conceptul de Frozen yogurt a fost introdus în New England, nord-estul SUA, în anii 1970 ca o portie de desert moale de Hood HP sub numele de Frogurt. În 1978, Brigham's, un lant de magazine din Boston bazat pe inghetata, dulciuri si sandwich-uri ,sub conducerea  directorului de Marketing si Productie, Jerry Lavely, un inovator in  industria alimentara, care mai târziu a devenit cunoscut sub numele de "Foodmeister", a dezvoltat si a introdus primul desert de  iaurt inghetat numit Humphreez Yogart. În jurul aceeleasi perioade, un alt produs ambalat de inghetata de iaurt , numit "Danny" a debutat la Dannon. Această variație a fost un produs iaurt de zmeura pe un băț și acoperit cu ciocolata neagra. Ambele au fost inițial concepute ca o alternativă sănătoasă la inghetata, dar unii consumatori s-au plâns uneori de gustul neasteptat de  tarta,  și producătorii au început producția de retete care conțineau mai mult zahăr. Inghetata de iaurt a explodat  în anii 1980, ajungând la vânzări de 25 milioane dolari in 1986. La începutul anilor 1990, frozen-yugurt-ul a atins 10% din piața de desert congelat din SUA.

Inghetata de iaurt, de obicei, este formata din solide din lapte, anumite tipuri  de indulcitor, grăsimi din lapte, iaurt de cultură (Lactobacillus bulgaricus și Streptococcus thermophilus -sunt culturi comune), arome naturale sau artificiale,  și, uneori, coloranti naturali sau artificiali.

 Inghetata de iaurt se poate face in masina de inghetata soft ( tip de servire stradala), la fel practic ca si inghetata soft. Mixul de inghetata de iaurt se prezinta sub forma de pulbere, care trebuie să fie amestecata cu apă sau, sau se poate gasi si  sub formă lichidă , gata preparata ,pentru a se turna intr-o masina de inghetata soft. Puteți alege un mix cu conținut ridicat sau scazut  de grăsimi și aveți posibilitatea să alegeți cât de mult aer pe care sa îl introduceti în inghetata de iaurt  soft, functie si de tipul de masina de inghetata ales . Cu cat este mai gras continutul mixului de inghetata de iaurt , cu atat puteti introduce mai mult aer in inghetata si cu cat aer se introduce mai mult cu atat senzatia de cremozitate si prospetime este accentuata.

Frozen yogurt-ul  a ajuns să fie folosit  la fel de mult ca inghetata, și este servit într-o mare varietate de arome și stiluri. Multe companii permit clienților posibilitatea de a adăuga topping-uri diferite, sau de a comandainghetata lor de iaurt   în cupe sau în conuri. Anumiti vanzatori oferă sortimente  fără adaos de zahăr . Frozen yogurt-ul realizat de către lanțurile cum ar fi  Blush, Pinkberry, Mango Red, Qoola,Cherry on Top, și Yogen Früz, se doreste cat mai aproape de reteta originala, întrucât alte firme, cum ar fi TCBY și I Can't Believe It's Yogurt  au o  focalizare pentru a face gustul lor iaurt inghetat asociat diferitelor arome clasice de inghetata

.


Masina gravitationala pentru inghetata frozen yogurt
EFE 1500 este o masina de banc special conceputa pentru producerea inghetatei de iaurt . Echipame..
contactati-ne pentru oferta-contact us for price
Masina de inghetata cu pompa pentru frozen yogurt
1500 AP este o masina de inghetata soft, de banc  special  conceputapentru furnizarea d..

Fără TVA: 0,00€